2024-05-12

Kvalspel...

När det hettar till så visar de våra kämpaglöd och stolthet ! Bowlorama lördag kl. 10.00 och matcherna ska spelas. Vilket lag får fortsätta i Div 2 ? Bord 1 och tur är det inte det bord som väger tyngst, vi förlorar med 112 poäng, men det ordnar till sig då vi vinner totalen med 61 poäng och vi inleder med en go och skön 4-1. Motståndarna ökar i andra, med 1 pinne, vi ökar med 21 pinnar och återigen 4-1, 8-2 efter två serier, har vi dom på gaffeln ? tredje blir jämnare, vi förlorar två bord men vinner totalen med 52 och matchen är klar 3-2 ger oss ointagliga 11-4. Ett smart byte genomförs då Perry får känna på hetluften och Micke får sig en kort paus. Taktiken från BK Raa att spela en serie till, ville dom trötta ut oss ? Eller letade dom efter strikeingångar ? Matchbäst Kirk-Wallis på 850 poäng , bra jobbat ! Även Stefan L höll sig ovan paristrecket med sina 825 poäng.

Dags för match 2, nu som hemmalag. Inledningen blir tuff, tappar totalen med 5 pinnar, spelar oavgjort på bord 4 och vi öppnar med 1-3. Dags att visa var skåpet ska stå, fäller käglor en mass´och 1678 poäng mot 1499 poäng, Det blinkar 5-0 på tavlan !!! Tredje och spikarna ska slås in, vad blir avgörande, jo Stefan L:s 262 poäng. Vi vinner bordet på fina 458 poäng att vi vinner bord 2 på 332 poäng är bara bonus. Vi leder matchen med 9-5 och BK Raa måste ta en 5-0:a om dom vill få till en rolloff. Halva serien och dom har sin 5-0:a men kan inte hålla spelat uppe, två rutor kvar och på Bord 1 visar 54 plus till de våra. Vi släpper två bord och totalen, men två ack så viktiga pinar och DN_Expressen är kvar i Div 2 !

Stort grattis till alla i laget och speciellt stort till Christopher Kirk-Wallis som med grandiosa resultat i båda matcherna visade vägen ! Måste ocks tacka alla som hjälpte att heja fram laget till en suverän seger !

Framgångsvågen fortsatte på söndagen då B-laget vinner i Sollentuna mot King Pins B och blir tvåa i sin serie, vilket innebär uppflyttning till Klass 1.

Då återstår det DreamTeam på Gullmarsplan och KM i Köping.

Vill skicka en hälsning till alla medlemmar i DN-Expressen IF Bowling. Önskar Er alla en bra avslutning på säsongen och må bäste man och kvinna vinna i Köping !

Trevlig sommar till Er alla !

På bättringsvägen efter en akut blodförgiftning, ta hand om Er !

//TonyG