2024-01-29

B-laget räddar...

Kanske var det flytten av B-lagets match som räddade klubbens heder denna helg. Att C-laget förlorar med 1 pinne, är okej. Att A-laget förlorar med 3-17 och 1-19 är inte okej !

B-laget i Vallentuna på lördagen, kan skrivas många spalter om den matchen men tror det räcker med, 4-1, 4-1, 5-0 och 5-0. Slagning drygt 400 poäng bättre än motståndarna, BK Runan B. Hos de våra visade Bosse framfötterna ordentligt med fina 797 poäng. Conny och Michael L svarade även dom för fina slagningar.Hemfärden var ganska enkel, eller ?

Söndagen kom och hur skulle A-laget kunna ge SK Nova en match? Inledningen var bekymrad hos motståndarna, dom fick "bara" 3-2 i serien. Bollbyten och tips från coachen skulle ordna till det. Vilka hos de våra gjorde motstånd ? Perry och Mauri hittade bra linje och vann sitt bord, Micke G och Gunnar spurtade bra och vann även sitt bord. Vi öppnade med 1561 poäng och Nova med för dom "låga" 1601 poäng. Ska vi kunna chocka hela Nynäs ? Det tog en stund, men sen hittade Novas alla lirare in, vi hittade inte någonting. Perry höll spelet uppe med fina 842 poäng, Micke G likaså över 800 med 6 poäng.  Övriga melan 739 och 784 poäng. Lagsiffrorna är ganska långt ifrån vår max, Sk Novas desto högre. Två över 1000 poäng ! Någon gång ska vara den första som motståndarna ställer upp med två tusengubbar. Tror vi var få som hade tankar på vinst, men att bli demolerade fanns inte i min värld.Vi hade behövt göra klubbrekord om vi skulle ge dom en riktig match. 3-17 och revanschsugna mot Högdalen och BK Amiki.

Där möttes vi av info att dom byter oljeprofil, det är okej att göra, men byta till Allsvenskan 41, hur kan man, med vilket mål gör man det. Personligen får det mig att fundera på ligaspelets vara eller icke vara. Ska jag spela bowling är det för mig viktigt att det är roligt, blir det dessutom spännande och jämna matcher fortsätter jag hur länge som helst. Det är dessutom svårt att intala sig själv att glöm bort det och gå vidare, det kommer nya matcher. Javisst men den här oljeprofilen finns på flera banor/hallar. Nåväl, vi öppnar med strax över 1300, vi kan mycket bättre. Nej nej, andra serien och nu är vi på 1200 strecket. Börjar snart att sjunga, nu går vi ner i vår källare ! Svansen mellan benen och låt oss försvinna ut i mörkret, 1-19 och nytt rekord i lågt resultat. Kolla in under rekord, konstaterar att 5351poäng är den lägsta slagningen sedan 2011.

C-laget hade en jämn, spännande ? Förhoppningsvis var det spännande, flera jämna matcher. Avgörande kom i sista serien då ett bord spelade oavgjort. Tappad poäng och förlust i matchen.

Asvlutar med något troligtvis roligare, slutsiffor !

49- 51- 85 och 92, Lena T. Clacke, Ulla och Micke G är vinnarna, Grattis !