Taktikförlust...

Vi kanske inte är det bästa laget, men vi har det f-n så mycket roligare än när vi spelar match på "bortabanor" i vår hemmahall. Taktiken att använda en svår ? profil och målsättningen att vinna hemmamatcher då motståndet har det ännu knepigare och absolut inte roligt, lyckades våra motståndare med denna helg. Personligen fortsätter jag spela bowling förhoppningsvis 10-20 år till, mina femtio första har inneburit förluster men också nationella och internationella vinster. Ett fåtal gånger har det inte varit roligt med bowling, denna helg blev det väldigt mycket icke roligt. Grattis till våra motståndare, dom fick det roligt i och med att dom vann, men det var inte många av dom som såg ut att ha roligt under matchernas gång. Men det går väl ut på att besegra motståndaren, inte att ha det roligt ?

Nåväl, mot S:t Eriks inledde i alla fall fyra av de våra med bra spel som ger oss en 3-2 efter 1581 poäng mot 1520 poäng. Det gav tändvätska åt mot- ståndarna, tre 200-gubbar, vi hittar bara två hos de våra. 1638 mot 1449 och 1-4. Tredje serien då har båda lagen tre spelare över pari, ganska jämna siffror resultatmässigt, 1496 mot 1471, vi tappar återigen med 1-4. Matchen är inte slut, tappra försök från vår sida men vi räcker inte till, 1-4 och storstryk. Christian och Micke G de enda riktigt godkända hos de våra. Vi släpper det och siktar in oss på NBC.

Här börjar vi riktigt taggade, inga kanonsiffror men vi vinner första serien med 4-1 på medelmåttliga 1490 poäng, eller det kanske är ett bra resultat. Fortsättningen i andra och vi lyckas komma över 1500 med 52 pinnar. NBC har fortfarande inte vaknat till liv vi tar återigen 4-1. Klara 8-2 efter två serier. Nu händer något oförklarligt, det skriks och hejas i hallen så man kan tro någon av klackarna har anlänt. Men det var NBC som vaknade till och deras högsta serie i en match denna säsongen rullas in, 1619 poäng med fyra spelare över pari, vi blev nog chockade och tappade nästan allt, 0-5, vad hände ? Luften gick ur oss fullständigt, Micke G kämpade väl men ack så ensam. Sista serien och 1-4 innebär en förlust som NBC måste tycka var väldigt rolig, för vår del, bara glömma och gå vidare. Bowling ska vara roligt i hela matcherna, vi kommer igen ! Micke G i topp med fina 902 och Peter H med 816 våra ljusglimtar.

Vår B-lag åkte till Sundbyberg och mötte deras C-lag. Ungdom mot erfarenhet. De våra verkade vara mer vakna och startar med 4-1, förvisso med endast 50 pinnar i totalen men bra inledning. De våra ökar med 23 pinnar, Sumpan med nästan 200, inte svårt att förstå 1-4, men matchen lever. Båda lagen på 1300-talet med liten övervikt till Sumpan och 2-3 i serien. Torbjörn och Fredrik kämpar väl, men det räcker inte riktigt hela vägen. 27 pinnars marginal till Sumpan fördel och 1-4 i serien, totalen blev således 8-12, slagningarna 5480 mot 5323 poäng.

C-laget hade redan avverkat sin match på Bowl-O-Rama och där besegrat KKT-Mercur med 11-9. Göran plockade alla sina banpoäng. Vi hittar en 200-serie hos de våra och den fixade Gerd, 202 poäng.

Nu ser vi fram emot KM nästa helg !2023-10-31