2022-10-30Bortasväng....

Lördag och A-laget begav sig mot Högdalen, match mot Farsta BK. Fanns det lite underskattning hos de våra, bara ställa in dojorna ? Här möttes vi av ett lag med båda erfarenhet och gnista. Resultatet kanske hade blivit ett annat om vi inte skärpt till oss ordentligt. Med ganska liten marginal vinner vi första serien med 4-1. Men vi tar bara två bord i andra och förloraren även totalen, 2-3 och Farsta kommer närmare. Farsta håller siffrorna på ungefär samma nivå i tredje, tyvärr så gör även vi det. Låga 1400 och vi tappar serien med 2-3 igen. Nu börjar det bli spännande, ska vi förlora mot Farsta BK ? Vi tar totalen med 66 pinnar, vi vinner bord ett och även bord tre, 3-2 och 11-9 i matchen. 5757 poäng är lite lågt, men vi vann, Blomman O Tony vinner alla sina matcher, det är dom ensamma om. Noterbart, ingen av de våra över 800. Vad kommer vi ihåg från besöket i Högdalen ? Maskinkrångel !

Mot Årsta och match mot Fredrikshof F på Bowl-O-Rama. Här ska vi väl kunna ge dom en ordentligt match. Javisst, Mauri i alla fall. Men ack så ensam han var, nu spelade vi övriga inte dåligt men motståndarna så mycket bättre. Första serien och flera jämna bord, inte riktigt överensstämmande med verkligheten, det var väldigt jämnt på ett bord. siffrorna 1481 mot 1431 ger en skillnad på 50 pinnar i motståndarnas favör. 1-4 i serien, vi måste öka. Men trenden går åt fel håll, vi sänker oss till 1422 och Hofet har strikefest, får ihop 1634 och 0-5 är väldigt mycket verklighet. 1-9 efter två, kan inte bli sämre ? Kan det visst, 1369 mot 1668 och en ännu klarare 0-5 lyser på skärmarna. Kan vi göra något så vi kan åka hem med lite gnista kvar. Mauri och Peter tar faktiskt 2 poäng med fina slagningar i sista serien. Två bord förloras med små marginaler så visst kan vi ! Men 3-17 är fakta, går inte att trolla bort. Mauri redan nämnd, fina 839 poäng.

Lördag blev söndag och klockan flyttades bakåt. Alla hade fixat tidsomställningen, dags för B-laget att möta Uppsala BC90 på Gullmarsplan. New Bowl Center menas då. Inledningen var lovande och det fortsatte i samma melodi. 4-1 blev 4-1 igen och en trevlig ledning med 8-2 inför tredje serien. Lite strul i maskineriet gav oss bara 3-2, matchen vunnen. Höga siffror var det ont om, men det räckte gott och väl ändå. En avslutande 4-1 och totalt 15-5. 5404 poäng med fyra av de våra över 700 poäng. Lena visade att KM kan bli roligt då hon fixade säsongsbästa med fina 776 poäng. Nu har vi alla slutsiffror för helgen klara, 04 Anso, 57 Ann-Mari och 84 Roffe. Vi gratulerar till kontorörelser ! Väl mött på måndag i Kråkan och sen laddar vi för KM i Strängnäs !