2021-11-29

Kan det bli bättre ?


Kanske ska vi ställa oss frågan varför, istället. Inför helgens matcher, båda lagen skulle upp på banorna, verkade DN-Expressen vara lite på gång. Det fanns i A-laget en gnista som verkade sikta mot lite högre höjder (resultat) än tidigare. Matchen mot MP F inleddes med flera spelare som hade svårt att träffa ettans kägel, var det ovanligt halkigt på banorna eller kan vi bättre ? Två man över 200 och vi öppnar med en runda på 1475, vilket tur att motståndarna hade svårt att ställa om från första matchen på ännu mer oljiga banor. Vi fick en 4-1 med oss som måhända skulle ge oss positiva signaler inför fortsättningen. MP vaknar till, de våra också men trots att vi kämpar tappar vi serien med 2-3 med tråkiga 10 pinnar. Men vi leder inför tredje, vi höjer ytterligare några poäng och nu tar vi serien efter 1555 med 3-2. Bra träning inför julen, knyta till säcken ! Men MP ville annat, vi har två av åtta över 200, MP har tre ! Resulterar i svaga 1459 mot 1499 poäng. Fjärde och sista serien,vi vinner ett bord ganska klart, som vanligt måste man säga, Micke och Christian som visar kämpatag. Övriga bord förlorar med mindre marginaler, -15, -21 och -53 poäng. Slutserien resulterar i en 1-4 i baken och matchen slutar utan vinnare eller kanske var det utan förlorare, 10-10. Vi som hemmalag borde kunna bättre, 6017 poång är inget bra resultat. Roffe i topp med 844, även Christian fixade godkända 831, tre man på 770-tal, övriga lite för långt efter.

Här kommer en mycket personlig fundering !

Vi är en klubb som genom åren har haft det gemensamma och sociala gemenskapen med bowling som riktmärke. Åren går och flera av oss är väldigt aktiva inom veteran/pensionärsbowlingen. Vi spelar flera gånger i veckan på tider som ni arbetsverksamma har svårt att kunna utnyttja. Detta och andra orsaker har gjort att vi idag har en bana varannan vecka för klubbträning, dessutom är det abbonnemang för denna bana. Vi är många som spelar på måndagar, kanske inte varje måndag men dessa faktorer gör att vi tappat en gemensam träningskväll. Visst vi träffas flera av oss, men många ses inte alls förrän det är dags för en seriematch. Det kan vara försent för klubben, vi kommer få svårt att överleva med det förhållningssätt vi har idag. Rätta mig om jag har fel !  Kan det finnas en förklaring vad vi spelar på för underlag ? Kråkbowling måndagar, Pensionärsbowling tisdagar, onsdagsträning och lös-spel sker på ett underlag som innebär mycket sväng (skruv). När så A-laget ställer upp för seriematch finns det sväng, men inte där vi är vana vid. Kanske skulle vi börja träna på liga-underlag ?

B-laget hade en av sina få matcher under höstsäsongen på hemmabanor där HIF C skulle tvålas till. Det började som en enkel resa, trots låga 1332 poäng får  vi 5-0. HIF hade det svårt. Andra serien medför en liten ökning resultatmässigt men poängtapp, 1379 och 3-2 gör att ledning är 8-1, bord ett spelade oavgjort. Tredje och fjärde serierna blir ganska lika och ger oss två gånger 2-3. Slutresultatet 12-7 med poängen 5430. Kul att notera Ulla som med fina 751 poäng toppar laget.

Slutsiffror blir 17 och 30, vinnare Anette och Mauri, Grattis !