2020-10-19
Birka-Bowlorama-Uncle Joe´s....


Kunde väl skrivit Stockholm, Årsta och Visby. Eller kanske Scott-AIK-Rosen. Ytterligare alternativ, B-A-A. Någon kanske föredrar Förlust-Förlust-Vinst !

Birka Bowling och vårt B-lag har premiärmatch. Ett blandat lag med herrar och damer. Inledningen blev övertygande, två av de våra över 200 och 5-0 i serien, vad månne bliva ? Det som hände var att moståndarna började hitta fickan, alla fickor. Klart mycket bättre än de våra, så snabbt som attan stod det 5-5. Vi ska nog kunna komma igen, det brukar vi vara bra på, men inte denna dag. Tredje serien icke godkända 1300 poäng som medförde av vi blev mosade av BK Scott, återigen en 0-5:a. Aj aj aj ! Några av de våra vlle kämpa ända in i kaklet, bra siffor på flera händer men det räcker bara till 2-3 och 7-13 är ett faktum. Men nu är premiären avklarad och många hemmamatcher står på tur.

Herr A begav sig mot Årsta och match mot AIK F. Värsta motståndet fick vi från banorna, den lagda profilen Allsvenskan 44 tyckte vi inte om. Det svåra var att hålen blev ovanligt stora och dessutom många, vi hade det dessutom ganska svårt att spärra. Första serien och vi bjöd på ganska bra motstånd, bara 2-3 i serien, detta då vi hade några väldigt låga resultat. Skulle det bli bättre i andra, ja för vissa som kunde förstå oljeprofilen och göra justeringar. Återigen tappar vi några bord med stor marginal och 2-3 blev 4-6 efter två serier. Tredje serien och nu var marginalerna på vår sida, vi vinner två bord och totalen med 49 pinnar. Det var nära på de övriga borden men tyvärr räckte det inte hela vägen. 3-2 till oss och matchen ska avgöras i sista serien. Vi lyckas inte komma överens med underlaget, motståndarna har det också svårt utom två som hittar strikeföljder som blir avgörande för matchutgången. En sur 1-4, när vi var så nära med tre rutor kvar. Surt sa räven.

Mot Nynäshamn och en båtresa med goda drycker. Väl framme avslutar vi uppladdningen med en öl, eller blev det två ? Frukost i ottan och därefter mot bowlinghallen. Corona-polis, nytt begrepp, men det hade man i Uncle Joe´s. hänvisade till matsalen blev vi. Matchen inleds med många undrande DN-bowlare, här var det slutkick ! Det var ändock vi som tog kommandot i matchen, vi vinner två bord och tar totalen med bra marginal 3-2 känns som en bra öppning. Andra serien och det såg väldigt mörkt ut på scoringen, men med både tur och skicklighet lyckat vi vinna ett bord med 2 pinnar och matchen lever. Tredje serien blev lika jämn som de förra, vi tar totalen med dryga 50 pinnar då Micke och Christian spelar väldigt bra. Att Blomman och Tony tar sitt bord med 1 pinne kändes rättvist. Nu ska matchen avgöras, nu är det motståndarnas tur eller otur att ställa upp några svåra hål, vi passar på att strika eller kanske mest spärra ihop 1395 poäng som betyder +72 i totalen, När sen Blomman och Tony fortsätter vinna sitt bord med små marginaler ger det oss matchvinst med 11-9. Denna serie vann dom med 4 pinnar. Individuellt hade vi tre över 700 poäng, Micke, Christian och Blomman. Hemresan blev mycket enklare helt plötsligt.