2019-10-21
En helg full med bowling.

Damerna inleder på hemmabanor mot BK Elan från Hudiksvall. Motståndarna hade fått känna på både banor och tufft motstånd då dom spelat och förlorat mot BK Prime i matchen före. Kan det vara en fördel att spela dubbelt ? Borde få lite vetskap om banförhållandet i alla fall. Elans damer gjorde inte så värst höga siffror i de första matchen. Men det krävs ändock att hålla resultatnivån någorlunda högt. De våra inleder med en svag 1175-runda, snitt 147 ! Vad är problemet, nu kan vi inte fortsätta skylla på underlaget. 1175 poäng mot 1385 poäng och 0-5 i serie 1. Några av de våra skulle göra en ordentlig uppryckning i andra serien som slutade med 1329 poäng mot 1248 poäng, men vi tappade två bord så 3-2 får vi nöja oss med. De två avslutande serierna landar på 1200-poängare och två gånger 2-3 och ytterligare en förlust. Låga 5033 poäng och 7-13 skriver vi som slutresultat. Ingen av de våra kommer över 700 poäng, när hände det senast ?

Herrar A tog färjan till Gotland, resan gick bra. Väl i hallen fick vi se en match i Gotlandsserien, vi blev inte imponerade. Det verkade vara ett underligt underlag, som vi ända ska kunna bemästra. Nu kunde inte alla det. Funderar fortfarande på vad det var vi spelade på. Christian kom in efter två serier och bombade fickan så det small i hallen. Hur bar han sig åt ? Upprepar frågan från damernas match, vi hade ingen över 800 poäng, när hände det senast ? Nu var vi det bättre laget så segern blev ända klar med 16-4. Mot Gumbalde ! Gotland och lämna Visby i mörkret, som visbyborna säger, kör ut i skogen och när det dyker upp ett hus är ni framme i Stånga. Dålig reklam för sin egen ö. Gumbalde blev en överraskning, jättetrevligt, liten men gemytlig restaurang, och så bra ölen smakade. Vi avslutar kvällen med en diskussion om bowling och vår framtid, hur den slutade får vi försöka komma ihåg tillsammans. Söndag och frukost för att sen ta oss till Bowlinghallen i Stånga. Har fick vi se seriespel av Stångas damer som körde över Stjärnan från Västerås. Dags att äntra banorna, farmarlag med en ganska ovanlig spelartrupp, en hel del bra bowlare i laget. Sammanfattar matchen med att den var spännande, väldig nerv i nästan varje slutruta. Det avslutas med en trippel för hemmalaget och en smällnia för oss, det var skillnaden och vi förlorar vår första seriematch. Lite oroande ändå att vi har bara tre över 800, en på 747 och resten under 700. Så svårt var det inte, kanske lite ostadiga påkar ?

Hemma på Gullmarsplan tog Herr B emot Aftonbladet, ryktesvägen nåddes undertecknad av att Kjell hade skaffat nytt klot. Det behövs förnya sina (sitt) klot ibland och Kjell visade vägen med fina 817 poäng. Tyvärr var motståndet lite för starkt, 1-4 och tre gånger 2-3 gav slutresultatet 7-13. Vissa bord var väldigt jämna, det var en spännande match in i det sista. Nu visade sig motståndarna vara lite mer på tårna och vinner totalen med 5636 mot de våras 5600. Kjell har vi nämnt, fina 817 poäng, Peter H och Lasse godkända över 750 poäng.

C-laget åkte till Åkeshov för match mot Åkeshov C. Motståndarna hade två spelare över 700 poäng och de våra låg inom 597 upp till 664 poäng, resulterade i en förlust med 7-13. Ann-Mari i topp hos de våra med 664 poäng.

Slutsiffror denna omgång blir följande 00-23-33-57-63. Fem glada vinnare, Mauri, Ulla, Tony, Ann-Mari och Perry !