2019-02-17

Till minnet av Ros-Weig.

Damerna tog emot Stånga på New Bowl. Före matchen hölls en minnesminut för vår nyligen avlidna Ros-Weig FInell. Heder till våra damer som tog en beundransvärd seger i matchen. Tankarna hos vår bortgångne vän eller inte, de våra inleder med att vinna tre bord, förlorar det fjärde med 10 poäng. Men en klar 4-1 i serien med slagning över 1400, bra jobbat. Resultatnivån fortsätter uppåt, 1514 poäng och 3-2 i serien. Återigen tappar vi ett bord med 10 pinnar, inget att gräma sig över. Vi leder matchen. Ytterligare en serie över 1400 poäng, då får vi med en oss en härlig 4-1 och matchen är avgjord. Avslutningen blev lite avslagen, endast en över 200, Ann-Sofie och vi släpper serien med 0-5, totalt 11-9 med en totalslagning på 5749 poäng. Det är säsongens högsta slagning, hade Ros-Weig inverkan på damernas spel mån tro ? Riktigt bra spel av Irene 770 poäng och Anso med 765 poäng.

Herr A ramlar in efter bortamatch på Birka mot MP F. Det var ingen rolig historia. Svårspelad oljeprofil var det inte, men motståndarna gav oss aldrig chansen. Vi har två par som vinner två bord var, Blomman och Tony dessutom Hasse A tillsammans med Roffe. Det räcker inte. Var det ovana vid en skärv ansats ? Var det ovana vid slutkick ? Tyvärr kan vi inte spela om matchen, spelade matcher är passerade, vi måste nog skärpa till oss ordentligt om vi inte ska åka snabbhissen ner i div 3. Hittar man inget positivt i matchen ? Jo visst, Roffe som inleder med sju strikar, eller var det sex ? Mauri hade även han över 200 i första serien. Men siffrorna var emot oss 1-4 i första och det visade sig vara ett gångbart resultat. Det blev repris på repris och ytterligare en repris. 4-16 totalt, så dåliga är vi inte. Vi har två man över 800 poäng, Blomman 849 och Tony 829, thats all folks ! Hemma match väntar, skärpning !

Då kommer mera negativa rapporter, söndag och B-laget möter BwK Ankaret på hemmabanor, New Bowl. Gunnar och Göran inleder med var sin över 200 poäng, det räcker till till 3-2 i serien. Andra serien medför positiva vibbar, resultat över 1400 poäng och en skön 4-1. Gunnar spelar bra igen med 203 poäng, Gerd hittar strikefickan och dammar in 223 poäng. Men vad händer sedan ? Det undrar nog Thomas också som gör 227 poäng men får se 1314 på tavlan, serieförlust med 1-4. Ja, ja det är lugnt, vi leder inför sista. Knyta ihop som det heter. Alla utom Kjell och Göran glömde visst snöret. Det missades en hel del, och var det inte miss så var det hål hos de våra. Ända in i sista rutan hade vi chansen men tomrutor förstörde dagen. Torskade totalen med 11 pinnar och serien med 1-4, som gör att matchen förloras med 9-11. Gunnar var nära 800-gränsen, så nära man kan vara, han hade 799 poäng. Bättre avslutning nästa gång, eller ?


Tre matcher, en vinst och två förluster. Tre slutsiffror fick vi i alla fall, 49, 72 och 73 som ger vinst till Dennis, Yvonne och Perry.