2019-01-13
Då var vi igång igen efter långt uppehåll.

Vi har genomfört DNEX Cupen och som vanligt blev det lyckat, speciellt för Mauri Salonen som tog hem bucklan.

Ligan startade med dubbelmatch på bortabanor för Herr A. Med tillförsikt möttes vi i Upplands Väsby och matchen mot Märsta BK. Det strikades hej vilt från alla håll och resultatnivån blev hög. Motståndarna hade tre man över 250 i första serien och vi hängde lite med huvudet. 1-4 i baken, fastän vi öppnade med en slagning över 1600. Men då kanske vi ska fortsätta i det spåret. Vi var väldigt nära 1600 igen, 1598 poäng mot 1546 poäng ger oss 4-1 och 5-5 efter två serier. Vi vinner tre bord och totalen och det ser lovande ut. Nu ska vi knyta ihop säcken i sista. Men motståndarna ville annorlunda, bra spel från flera gubbar ger dom tre bord och totalen, 1-4 i serien och 10-10 i matchen. Hasse, Tony, Blomman och Roffe över 800-gränsen, Märsta hade två över 900-gränsen som kanske gjorde att dom fick oavgjort i matchen. Vi hade i alla fall visat Sigma F som blir nästa motståndare att vi kan spela bra bowling. Det började lite svajigt, men avslutningen på första serien blev desto bättre och vi inleder med 5-0. Det var nära att upprepa sig i andra, en olycklig 4-uppställning som undertecknad bara tog tre av medförde oavgjort på bordet och 4-0 i serien. Tredje serien blir dagens lägsta resultatmässigt, men ändå 4-1 och vinsten är klar. Orken börjar tryta, eller ? Vi släpper ifrån oss två bord som ger oss ett slutresultat på 16-3 i vår favör. Undertecknad noteras för fina 922 poäng, ytterligare tre över 800, Peter H, Hasse och Mauri. En bra laginsats.

Söndag och dags för Dam A att ta emot sereledarna Biet/Finess från Eskilstuna. Här lämnades ingen pardon. Snabbt vann de våra första serien efter en slagning över 1400, brukar ge serievinst. 4-1 och självförtroendet ökar. 1351 i andra serien och återigen 4-1 i matchen. Ska vi kunna ta full pott mot serieledarna ? Inledningen av tredje är skakig, vi släpper iväg dom då vi har flera tomrutor. Men en stark spurt ger oss i alla fall två bord och sköna 10-5 inför sista. Vårt bord två visar vägen och tar plus redan från start, det ser sämre ut på övriga bord. Men återigen spurtar de våra väldigt stark och avslutar med en serie på 1400 poäng som ger en klar 4-1, vilken härlig seger, 14-6 och säsongshögsta 5535 poäng. Irene, Ann-Sofie och Ulla över 700 gränsen.

Strax därefter börjar B-laget sin match på Bowlorama mot AIK DB. Det visar sig att här var det annorlunda än vad de våra är vana vid. Inte många rätt i början av matchen och 0-5 var inte överraskade. Men skam den som inte tar lärdom av liret, de våra kämpar och vinner två bord, spelar oavgjort på ett och vinner totalen. 3-1 i andra och det kanske går att vända. Hoppsan, motståndarna lägger sig på 180-190 och de våra på 160-170, det ger oss 1-4 och matchen är förlorad. Det ska ändå avslutas med flaggan i topp, 4-1 till de våra i sista serien och det blev bara 8-11 i förlustkolumnen. Peter A ensam över 700-gränsen. Nu laddar vi för nästa match, AIK DB på hemmabanor för de våra, revansch !

Fyra matcher blir fyra olika slutsiffror, 35, 39, 60 och 81. Vi får gratulera Ove, Roffe, Anette och Tommy O.


//TonyG