2018-11-18
Två av tre !

Vi inleder med Herr A som möter Matteuspojkarna F på hemmabanor med ny profil. Eller rättare sagt samma profil som vi har för övrigt spel. Vi ska kanske inte prata så mycket om profil, men nu har vi beslutat spela på Main Street som är en husprofil och mycket lättare än Weber. Det hade effekt, en väldigt positiv sådan. Strikeföljder kom det flera och vi presterade säsongens högsta slagning. Vi lyckades dessutom besegra våra motståndare med 12-7. Vid närmare koll på siffrorna ser vi att sju spelare hade minst en serie på 200 poäng eller mer. Fem spelare av åtta har väl godkända resultat över 750 poäng. Vi har första och sista serien över 1600 poäng, det är där vi ska vara. Vårt jämnaste par är Blomman och Tony som tar full pott (vinner alla serier), med 828 poäng respektive 829 poäng. Roffe toppar med sina 849 poäng. Nu ser vi fram emot nästa hemmamatch då vi hoppas få lite förstärkning av Hasse A och Perry.

Damerna hade en bekymmersfri resa till Eskilstuna för match mot BK Biet/Finesse 95. Det blev en rysare, tyvärr gick det inte våra damers väg. Marginalerna var emot oss, en svängig match som inleds med något låga siffror. Irene toppar med 188 poäng, laget får ihop 1248 och detta resulterar i 1-4 i baken. Andra serien blir tvärtom, Vi ökar resultatet med 150 poäng och vinner serien med 4-1, dom var inte omöjliga. Spänningen börjar stiga, tredje serien och stenhårt i matchen. Summerat blir det poängtapp i totalen med två (2) pinnar. Kan finna dessa i att motståndarna har två spelare över 200 poäng, vi har ingen. Men det är en serie kvar, nya tag. Historien upprepar sig, liten skillnad men ack så avgörande. Motståndarna slänger in sin spelare som gjorde 111 poäng i första serien som verkar revanschsugen. Tillsammans med sin lagkamrat får dom 405 poäng och det mäktar vårt bord inte med. Från 111 till 215 poäng det är en hyfsad diff. Det gör att vi förlorar serien med fyra (4) pinnar och matchen med 11-9. Surt sa räven.

Så blev det då söndag igen och vårt B-lag äntrade banorna för hemmamatch mot Jakobsberg BS. Det verkade dåligt med uppvärming eller var det okoncentration ? Inledningen var katastrof, miss på miss och även lite hål. Var det inte Main Street ? Men så mitt i serien hände något, vi började täcka våra rutor och motståndarna missade en hel del, 1231 mot 1219 poäng och med små marginaler vinner vi första serien med 4-1. På dom igen, vi ökar med 70 pinnar med det räckte bara till en 2-3. Jakobsberg ökar nämligen med nästan 120 pinnar. Vi leder ändå matchen. Go for it ! Göran visar vägen med 201 och laget får ihop 1444 poäng, med några bord med liten marginal så blir det en 5-0, grattis matchen är vunnen. Avslutningen blir dock inte lka rolig, Lasse fixar 205 poäng, men ack så ensam han var. 1295 poäng och det blir 1-4 i baken. Men vi vinner, det är det som räknas. Tre spelare av de våra över 700 poäng, knappt med ändå över. Ingen under 600 poäng, kan det bero på profilen ? Nu står B-laget över nästa omgång, igen !

Slutsiffrorna blev: 21-45 och 74. Då gratulerar vi Runo, Hasse B och Gert.