2018-10-28

Alla tre lagen vinner sina ligamatcher !

Äntligen är trenden bruten, Damerna A inleder helgen med att besegra BK Båken från Västervik. Det var ingen lättvunnen match, det svängde fram och tillbaka mest hela tiden. Första serien inleds med att motståndarna tar ledningen på samtliga bord, fyra minustecken och det var på grund av att de våra hade mest tomrutor. Skärpning kom och det vände till en ganska klar 4-1 med en marginal på 150 poäng i totalen. Andra serien inleds på ungefär samma sätt, skillnaden var att nu kom det ingen sväng, minustecknet stod kvar hela serien och 1-4 i baken med en liten förlustmarginal på 47 poäng i totalen. Tredje serien blev den mest ovissa, men när allt summerats vinner vi serien med 3-2 och diffen 41 poäng. Avsluningen var bra, eller rättare sagt de våra var bättre än mot -ståndarna. Tre bord med god marginal och 4-1 till vinst i matchen, nästan 200 poäng i diff i totalen. Den vinsten satt skönt ! Irene den av de våra som klarade 700-gränsen med sina 708 poäng.

Så blev det söndag och med stor förväntan skulle Herr A ta sina första poäng i ligaspelet. Tyresö Bk stod för motståndet, Vi inleder med låga 1392 poäng som ger oss 4-1 i serien. Vi klarade oss med små marginaler förutom ett bord som hade 57 plus. Andra serien och ingen av de våra fixar 200-gränsen. Turligt tappar vi bara två bord, totalen blev torsk med -30 poäng. Men vi leder matchen. Tredje serien och Blomman visar vägen med 234 poäng. En fin 5-0 med en marginal på 150 poäng, tackar , tackar. Matchen är avgjord och vi släpper in Tyresö på några bord och släpper totalen med 5 pinnar i sista serien. Men säsongens första vinst är klar. Fullt godkänd blir bara Blomman med sina 792 poäng, han håller undertecknad uppe till att ta alla fyra borden. Tack för det !

Ut på banorna kommer så B-laget för helgens match, motståndet var Täby B.Snabbt refererat blir det som följer, 3-2, 4-1,4-1 och 3-2 till solklara 14-6, 310 poäng bättre i slagningen visar en enkel seger för de våra. Peter A. i topp med 778 och även Dennis med 759 och Göran 753 är helt klart godkända.

Tre matcher ger oss tre slutsiffror, 16-24-31. Marianne, Birgitta och Irene är att gratulera !