2018-10-06
Sitter och kollar lite siffror, är glad att vara långt ifrån slagfältet. Missar an mass. Varför åka bort när det är liga ? Det handlar om prioritering. Ibland finns det annat i livet än ligabowling som är viktigt. Golf i solsken tex. eller Ryder Cup från Paris, där man får uppleva en sådan otrolig glädje när laget vinner, vuxna miljonärer som gråter av lycka när dom lyckats vinna. Är glad att jag prioriterade detta.

Men åter till bowlingen. Med glädje kan vi konstatera att damerna besegrade BK Flamman igen, med samma siffror dessutom. Hade lite koll på matchen, som avgjordes i tredje serien efter två inledande serier med 2-3 och 3-2. 5-0 med Anso över 200 och Yvonne strax under 200 som toppar. Motståndarna hade ingen över 159, kan vara en påverkande orsak. Avslutningen blev en klar 4-1 och totalt 14-6 till de våra. I topp är kanske fel, men högsta slagningarna hade Anso och Irene.

Herrar A inledde sina matcher på bortaplan mot Bajen Fans. Största motståndet finner vi i oljeprofilen. Påminner om hur det gick på KM i Eskilstuna, ingen spelade bra, samma profil. Positivt att vi tar ett bord i alla fall, och nollar i totalen 1421 mot 1421. Hittar vi någon poäng i sista rutan kanske, ids inte kolla. 1-3 blir snabbt 1-4 gånger tre och stryk med 4-15. Vi kan bättre, mycket bättre. Tre spelare över 700 poäng Peter H i topp med 778. Snabbt till nästa match och byte av oljeprofil. FIF F spelar bra och har roligt med den profilen. Några av våra gubbar gillar den skarp, speciellt HA som skickar in säsongsbästa 899 poäng. Matchen var klart jämnare och kanske också roligare även om det blev förlust. Inga torskar är roliga ! Förutom HA spelade Roffe bra bowling och landade på 824 poäng. Övriga i laget kanske spelade bra bowling dom också, men det missades en del som drar ned resultatet.

Samtidigt så spelas en tät match på Kungsholmen. B-laget tar sig an Team X-Bowlers B och är nära att ta hem full pott. Men 3-2 i första serien räckte inte långt när andra slutar med 0-5. Bord Ett -16, Bord Två -7, Bord Tre -17 och Bord Fyra -13 visar att det var med små marginaler som 0-5 uppstod. Avslutande två serier ger oss 2-3 och 3-2 och en total på 8-12. Tre av de våra på 700 eller mer, Kjell i topp med 763 före Göran 716 och även Leif L som nådde 700 prick.

Som alltid har vi några vinnare i vårt lotteri. Nummer 22-51-53-54 och de lyckliga är: Lena-Clacke-Rian-Christina, vi gratulerar !