2018-04-08
Säsongen närmar sig sitt slut, med glädje konstaterar jag att det finns lite dj-vlar anamma bland de våra. Spännande avslutning på den sedan länge uppskjutna matchen mot BK Elan. Men herr Larsson, vi tar det från början.

Tidig match för våra damer mot BS Kulorna från Karlskoga. Det verkar som om dom tagit kraften från skogarna med sig, eller får vi leta efter annan orsak till den något klena inledningen av de våra. 1272 poäng är något lågt i dessa sammanhang, allsvenskan kräva starkare drycker, ursäkta menar förstås poäng. Kulorna fick ihop 1357 poäng som ger oss en 1-4 i första serien. Det blev något högre i andra, Yvonne över 200 och laget ökar till 1325 poäng, Kulorna är ganska jämna som ordnar 1357 poäng, igen. Nu blir förlusten bara 2-3, men vi håller på att tappa matchen. En djupdykning ner på 1200-talet och motståndarna passar på att höja sig till 1462 och den så försmädliga 0-5 blir verklighet. 3-12 efter tre serier och det ska bara städas av i sista serien. Putsar bra gör Irene, och Ros-Weig som båda kommer över 200-strecket, en fullt godkänd serie av de våra som klämmer i med 1426 poäng och får med sig 3-2 och om man kan prata om hederssamma förluster, bara 6-14 förlust. Matchbäst var i alla fall vår Irene på 763.

Därefter lite omoljning för det ska våra herrar ha i sin match mot Värtans Farmarlag. Motståndarna som i matchen före förlorade mot Pocket Club och troligt såg oss som en mycket svårare motståndare. Inledningen var förträfflig, visserligen tappade vi bord ett med 20 poäng och bord fyra med 5 poäng, så trots en fin 1700 slagning "bara" 3-2. Men nu har vi väl visat var skåpet ska stå, vem f-n flyttade skåpet ? Från 1700 till 1443 i samma hall på samma banor och samma oljeprofil. Är vi så ojämna i vårt spel ? Troll, det gick troll i spelet och vi släppte in Värtan i matchen med en 2-3 i serien. Dom vann totalen med 10 poäng och ett bord med 15 poäng. Vi tar nya tag och satsar på tredje serien för att skaffa oss ett ordentligt grepp i matchen. Det såg bra ut några få rutor i början av serien. För i slutet av serien började katastrofen visa sig, en tomruta blev två och ytterligare tomrutor dyker upp och sänker oss, stor inverkan har motståndarnas Patrik som dunkar in 259 poäng. Serien ger oss en ynka pinne och matchen ser ut att gå mot förlust. 6-9 efter tre serien med ojämna resultat av hemmaspelarna. Med ett undantag, Mauri som håller sina siffror på en bra nivå. En ordentlig analys av resulaten skulle nog bara ställa fler frågor än svar. Men så var det här med dj-vlar anamma, Med en 5-0 skulle vi vinna matchen och det såg så ut i många rutor. Alla bord hade segervittring ända till slutet då dessa förbannade missar dyker upp. Skit samma, matchen har ingen betydelse för serien, vi är redan klara seriesegrare så låt dom få en pinne. Nej och åter nej. Vi möter ett Farmarlag i division 3 som vi på bortabanor krossade (nästan i alla fall). Vi ska inte släppa ifrån oss några poäng mot dom. Hållar vi den nivån kommer vi vara chanslösa i division 2, där vi kommer spela nästa säsong, tro mig.

Efter lördag kommer söndag, åter står våra damer på banorna. Denna gång heter motståndarna BK Elan från Hudiksvall. Den sedan länge uppskjutna matchen ska äntligen spelas. Våra damer inleder återigen svagt, fyra spelare av åtta på 140-poängsnivå ger oss 1273 mot 1352 och 1-4 i baken. Ska vi ha det så svårt med morgonmatcher ? De våra lyfter med nästan hundra poäng och Elan har fyra på 140-poäng eller sämre, vilket ger oss 4-1 efter 1369 mot 1271. Helt jämnt i matchen efter två serier. Tredje serien och våra damer har fem under 151 poäng. Vad är det som händer ? 1255 poäng, det svänger med 1-4 till norrländsk fördel. Vem som nu drog igång det hela är frågan, men Birgitta kom in i matchen och om det är lyftet som behövs eller om det finns det tidigare nämnda dj-vlar anamma i hela laget, täckta rutor mest hela vägen. Plussiffrorna bara ökar och ökar på varje bord, då plötsligt det kommer några hål och missar som gör det hela spännande. Tänk vad en dubbel kan betyda, för det var en sådan som vände trenden igen mot plus på alla borden. Förvisso hade det kunnat slutat på ett helt annat sätt om motståndarna strikar i slutrutorna, men nu var det de våra som spelade heltäckt och matchen högsta serieresultat 1454 ger oss 5-0 och matchvinst med 11-9 !!!! Återigen var Irene matchbäst med ett upprepande av sitt lördagsresultat, 763 poäng. Bara att gratulera till den vinsten och visat dj-vlar anamma.

Mixed laget spelade samtidigt på Bowlorama och gav tyvärr inte så mycket motstånd mot Mercur.1-4, 0-5, 1-4 och 0-5 ger oss storstryk med 2-18. Finner en lätt förklaring i resultatet, 6354 mot 5549 hade nog gett alla våra lag en svår match. Vi har i alla fall två spelare som håller godkänd klass, Kjell med 787 och Lasse med 768 kämpade men var alldeles för ensamma.

Fyra spelade matcher ger oss följande slutsiffror: 34-49-51 och 89. Vi gratulerar Bella, Dennis, Clacke och Ann-Mari.