2018-01-14Ligan startade igen efter jul och nyårsuppehåll. Skulle ha gjort men, inga motståndare kom bara telefonsamtal. BK Elan drabbade av vinterkräksjukan, ytterligare en match uppskjuten för våra damer.

Herr A hade match både lördag och söndag. Lördagen i Jakobsberg mot Kings Pin, liten seriefinal som mot- ståndarna hälsade oss välkomna med. Det gav måhända bränsle till vårt spel som såg hyfsat bra ut i hela matchen. Första serien och kungens pinnar blev varse att här kommer ett bra gäng med "gamla" bowlare. Fyra gubbar över 200, två på 190 och totalt 1562 poäng ger oss serien med 4-1, Blomman och Gunnar toppar med 215. Andra serien och en liten sänkning till 1503 poäng, men vi tar serien med 3-2 och en säker ledning i matchen med 7-3. Nu vaknade motståndarna till liv och ordnar lite spänning i matchen med dagens högsta slagning 1649 poäng. Vi gör ingen dålig serie men tappar bord två med 9 pinnar och bord fyra med 17. 1-4 i matchen som lever. Då visar vi med bestämdhet att vi ska återvända hem med matchvinst. 1618 poäng mot 1598, inte utan dramatik. De två bord vi vinner är med god marginal, bord ett 74 poäng, bord fyra 24 poäng. Vi förlorar bord två med 68 poäng och bord tre med 1 poäng. Nära en klar 4-1 men med poängen på vår sida efter bra spel en ganska säker vinst. Gunnar matchbäst på 850 ! Ytterligare spelare över var Tony 833 och Blomman 823, noterbart att vi har endast en spelare under 750 poäng, bra jobbat.

Repris på morgonrutinerna men en sväng mot höger som tar oss till Sollentuna och match mot BK Rudbeck. Ambitösa grabbar som inleder med uppvärmning och massor av glada tillrop. Dom hade målsättning att krossa gubbsen från Gullmarsplan. Inleder laget med 1254 poäng måste man ha tur för att få några poäng, dom hade tur som fick poäng på 308 och 316 poäng, de våra kliade sig i roten och hade svårt att både strika o spärra. Inte ofta vi öppnar med slagningar under 300 på våra bord, vi tappar det bordet med 10 poäng. Än mindre marginal emot oss på tredje bordet som vi tappar med 2 poäng. Dock leder vi efter första serien med 3-2. Andra serien och en ruta kvar att spela för Perry, motståndarna hade räknat ut oss så deras spekulationer skulle ge matchen ett oavgjort resultat efter två serier. Det ändrade Perrys avslutning på då han strikade ut och gjorde bordet oavgjort och vände totalen till vår favör. 3-1 i serien och 6-3 i matchen efter två. Tredje serien och underligheterna blir förbryllande, slagningarna blir 1347 för Rudbeck och 1472 till de våra, borde innebära ett klart övertag i poängen men vi tappar serien med 2-3. Bord ett -2, bord två -8 och bord tre -13, marginaler emot oss ! Men vi hade ju bord fyra där Perry visade fightingspirit och fick med sig Mauri och de tillsammans vinner sitt bord med 148 poäng ! Totalen går till oss.Rudbeckarna gav sig inte, sista serien och ljudnivån blir öronbedövande till åttonde rutan, det blir tyst som i en kyrka, verkligheten går upp för hemmalaget att vi tar en 3-2 i serien och vinner matchen med 11-8. Mot söder !

Samtidigt har Mixed laget en tuff bortamatch på Bowlorama mot Fredrikshof B. Hasse A och Håkan är över 750 poäng men är alldeles för ensamma i matchen. Första serien visar att det fanns en chans, endast 8 pinnar skiljer på totalen och FIF tar en knapp ledning med 3-2. Andra serien och luften blev för tunn eller något annat orsakade det kraftiga fallet på resultatnivån för de våra. Hasse A över 200, nästa på 168 ? Serien slutar 0-5. Tredje serien och våra spelare höjer ordentligt, i alla fall tre av dom. Hasse A , Håkan och Dennis över 200 ger oss totalt 1424 och vinst på två bord, 3-2 i serien. Nu behövs bara en 5-0 för att åtminstone fixa oavgjort. Men motståndarna var för starka, vi släpper 1-4 i serien och 6-14 totalt. Hasse A godkända 808, Håkan också godkänd på 750 poäng.

Slutsiffror blev det tre stycken denna helg, 05, 11, 81. Glada vinnare är Hasse B, Anso och Tommy Olsson.