2017-12-04


Uppskjutet, pulshöjande och spännande.

Det börjar med en inte så rolig historia, lätt att hålla sig för skratt. Damerna som med två vinster i bagaget begav sig mot Högdalen för match mot BK Eva F. Lätt att minnas senaste matchen på detta BowlingPalatz, klubbrekord och matchvinst med 13-7. Nu skulle historien upprepas, men oljemaskinen stannade och eländet var igång. Flytta ett gäng glada ungdomar som lirade lösspel, var kanske det lilla problemet. Äntligen dags för matchstart men bana sex vägrade uppföra sig som en maskin ska, för att bowling ska spelas. Tyvärr, kan inget göra, matchen måste bli uppskjuten. Det enda positiva är att inget lag förlorade. Med spänning ser vi fram emot upplösningen på detta drama. Frågan är när det blir.

Damerna åter till NBC och några passade på att kolla in herr A som skulle ta sig an Älvsjöhook. Skulle bli en lätt match för de våra, motståndarna hade fått stryk av Pocket innan mötet med oss. Det blev tvärt om, vi är det bättre laget kontra Pocket och det gjorde kanske att våra motståndare från Brännkyrka spelade bättre bowling än flera hos oss. 129, 133 och 141 är lite väl lågt att inledda första serien med. Det kostar 1-4 i baken. Vi tappar totalen med 20 pinnar och då tar Blomman och Tony 120 plus själva ? Skärpning gubbs ! Det blev lite bättre i andra men trots en ökning av totalen släpper vi två bord, noterbart med mindre marginaler, Blomman och Tony minus 17 och Ove och Peter minus 12. Det var första serien som Blomman och Tony tappade denna säsongen, tidigare har dom spelat oavgjort en serie och vunnit resten. Skärpning, släpp loss nu. Måste erkänna att pulsen var nog högre än vanligt inför tredje serien. Hade det inte varit för 10 pinnar som gör att vi tappar bord ett, var det en tomruta i sista ? Sånt som händer och det ganska ofta i bowlingen. Vi gör i alla fall matchens bästa serie, 1565 med fem gubbar över 200 som ger oss 4-1 och ledning inför avgörande serie fyra. Pulsen blev normal, inledningen visade att den här matchen ska vi bara vinna, återigen fem av de våra över 200 och slagningen 1548 ger oss en 5-0, totalt 13-7. Roffe toppar med 859 poäng, alla serier över 200. Tony och Peter också över 800. Det som började lågt fick ett bra avslut och vi kan se fram emot 2018 med tillförsikt. Obesegrade med en överlägsen kvot väntar några spännande bortamatcher nästa år. Träna väl !

Söndag förmiddag och svårt att släppa bowlingen, det man inte har i huvudet måste man ha i bilen. Undertecknad glömde viktiga detaljer och det blir lite långt att gå till hallen. Men med bilens hjälp tar man sig snabbt till matchen mellan mixedlaget och Fredrikshof B. Inledningen ger väldigt goda vibbar, fyra över 200, Gunnar 243, Gerd 214, Dennis och Hasse B 202 som ger oss totalen 1464 och en trevlig 4-1. Glädjen blev inte långvarig, heter man inte Löfgren missar man 200 gränsen och totalen sjunker till 1375 poäng och en vändning av siffrorna till 1-4. Matchen lever vidare. Tredje blir tyvärr den andra lik och resultaten blir riktig låga hos de våra, med undantag av Hasse B som strikar ihop 226 poäng, Dennis missar 200 gränsen med 7 pinnar, därefter är det långt ner till nästa spelare. Totalen stannar på 1285 poäng och matchen lever in i sista serien på en skör tråd efter 1-4 i tredje. 6-9 och nu ska de våra visa hur man vänder en match. Sagt och nästan gjort, Dennis och Gunnar visar vägen och på deras bord ökar pluset efter varje ruta. Även Göran och Thomas är säkra i spelet och deras bord är ganska klart när halva serien är spelad. Bord ett med Hasse B och Lasse kämpade i motvind, deras motståndare fick strikar mest hela tiden och med två rutor kvar stod det -22 på tavlan, Går det att vända ? Nära, väldigt nära, med två pinnar torskar dom bordet. Vi får lita på dom övriga, tror inte att Birgitta och Lotta på bord fyra visste vilket ansvar som vilade på deras axlar, även där stod det -22 när två rutor återstod. Birgitta med en bingo och en förarglig kägla kvar i frislaget. Nu hänger det på Lotta, hon har en dubbel att gå på, behöver en täckt ruta i sista för att fixa oavgjort i matchen. Vad händer precis när hon ska spärra, jo rännstaket går upp ! Om detta påverkade henne eller inte vet bara hon själv. Det blev en spärr, tyvärr fick den inte räknas, det var vi alla överens om och det ger oss en torsk med sex pinnar på bordet. Vilt kämpandes och väldigt bra spel i sista serien, fem spelare över 200 med Gunnar i topp på 224. Matchbäst blir Dennis 825 poäng före Gunnar 810 och Hasse B med 807 poäng. Det var väldigt nära och väldigt spännande.

//TonyG