2017-09-10
Alla våra tre ligalag har startat sina seriespel, Mixed laget tog emot Djurgårdens C på NBC och startade lite tveksamt, dock visade man upp ett bra spel i andra serien och hade det inte varit för en missad enkelkägla i sista rutan hos en av de våra skulle serien slutat med en 5-0. Nu blev det "bara" 4-1 och 5-4 efter två serier. Den poängen som saknas finner vi i att Birgitta och Gerd hade i första serien exakt samma resultat som sina motståndare, ganska ovanligt. Spela oavgjort händer väl men att siffrorna är exakta, kolla själva. Tredje serien får en spännande avslutning, Vilket lag ska ta extrapoängen för högsta slagning ? Återigen en tom ruta av en av de våra och motståndarna får totalen med 6 pinnar. Surt sa räven. Vi leder matchen med 8-6 inför sista serien. Sista serien och vi får ett par "gubbar" som blir matchvinnare, Håkan och Lasse vinner sitt bord med 103 poäng som desutom ger oss totalen med 33 poäng och de välbehövliga två pinnarna för att vinna matchen, bra jobbat ! Håkan i topp hos de våra med fullt godkända 762 poäng, Lasse inte långt efter med 753 poäng. Vi hade yterligare två som klarade 700 och det var Hasse B och Dennis.


Detta var spelet på söndagen, Dam A hade sin premiärmatch redan på lördagen då AIK Dam kom på besök. Gästerna blev nog lite förvånade av det starka motstånd som våra damer bjöd på. Första serien och 2-3, våra damer tappade totalen med 3 pinnar. Det var jämt på flera bord, Ulla och Anso tappade bordet med 5 pinnar,Majvor och Marianne vinner sitt bord med 8 pinnar, Marianne som inleder med toppslagningen 223.Som visar sig bli våra damers högsta serie. Gästerna hittar en lite bättre linje i andra serien och ökar resultatet och vinner serien med 4-1, 3-7 efter två serier. Men våra damer ger sig inte, tar två bord och totalen med 4 pinnar, 6-9 och matchen lever. Med höga skrik och glädjeskutt gör motståndarna sin bästa serie och avslutar med en 4-1 till vinst i matchen med 13-7. Men som tidigare skrivits, dom blev nog förvånade av motståndet dom fick, bra jobbat tjejer. Marianne och Irene de av de våra som var över 700 poäng.

Samtidigt hade Herr A det oroligt, läs, inte roligt, på bortabanor i hemmahallen. NBC Gullmarsplan F stod för motståndet och det var inte roligt. Ove Ceine verkade dock inte ha några problem utan fixade 813 poäng som topp i vårt lag. Avslutningen i sista serien var spännande då undertecknad hittade en bra linje och slutade med många strikar vilket gav oss totalen och ett oavgjort resultat i matchen. Nu är det avklarat och vi kan se positivt på framtiden. Redan efter ett litet uppehåll för omoljning kunde vi spela vår andra match för dagen. Ett svagare motstånd och enklare oljeprofil ger oss en övertygande vinst med 16-4. Slagningen 5806 kanske inte skrämmer våra kommande motståndare, men vi kan mycket bättre. Blomman i topp med 871 poäng, bra där ! Perry 828 är också bra, godkända är Mauri och Tony, 793 resp 770 poäng. Man kan undra om det var seriespelets mest erfarna lag vi besegrade, IFK Stockholm har en snittålder på 75 år, imponerande. Vi ungdomar i DN/Expressen snittar bara 66,6 år, leve ungdomen.

//TonyG