2017-05-15





Sista matchen med gänget och då dyker Ove Ceine upp, kul ! Vårt mixed lag som denna gång var utan mix, damerna var redan inbokade på annat uppdrag. Match mot Pin Club B på PS Bowling/Brännkyrka, de våra kämpade tappert men motståndarna var lite för bra. Grabbarna inledde med nästan 1500 fick stryk med ändå och 1-4 i baken. På igen, men nu blev det svårare, 1356 poäng och 0-5 ! Lite avslaget blev det, och när ytterligare en 1-4 blev resultatet i tredje serien var matchen körd. Med flaggan i topp avslutade boysen med 1461 poäng och bara 2-3, totalt 4-16. Säsongsträningen startar tidigt i höst.

Det var ligan det, vi hade två A-lag som under lördagen skulle kvalspela, Dam A för att ta en plats i Allsvenskan. Ville vi det ? Bra kämpat men  med små marginaler förlorade vi kampen om allsvenskan till Mistral.  Första matchen slutade 9-11, det var dock mer späning i de siffrorna då de våra visade bra kämpaglöd och aldrig gav upp. Lite talande är dock resultatnivån, ingen av de våra över 731 poäng i matchen. Den andra matchen inleddes som den första 1-4 och allsvenskan var långt borta. Mistral släppte dock spelet och våra damer tog ledningen efter 3-2 och 4-1. Avslutningen även den i DN/Exp:s tecken återigen en 4-1 och 12-8 totalt. Nu hade vi en spelare som var matchbäst,  Emma med 835 poäng. Utjämningsserie med mycket nerv, eller ? Med 55 poängs marginal behåller Mistral sin Allsvenska plats.

Mera kvaldramatik pågick samtidigt på Bowlorama där Herr A slogs för sin existens i Div 2 mot Märsta BK. Vad skriver man ? Efter 10 -10 i första matchen, där sista slaget resulterade i uppställningen 5-7 och vi tappade vinsten med 8 poäng. Andra matchen blev ingen höjdare, motståndarna har fem gubbar över pari (600) på tre vi har två och därmed får vi se fram emot många vinster i Div 3 till hösten. Personligen var det helt tomt, både fysiskt och psykiskt. Hängbjörk, dysterkvist men solen lyser på oss i alla fall.

Nu väntar DM finaler, därefter SM finaler och däremellan ska några i klubben representera Stockholm i en Huvudstadsmatch i Helsingfors. Dessutom har vi en representant i ESBC som spelas i Dublin midsommarveckan.

Vi ses på Årsmötet den 1 juni på Skanskvarn !


//TonyG