2016-02-28
Skön hemmavinst för Herr A.

Lördag och match för alla våra lag, damerna gav sig iväg på en mindre utflykt, "bara" Eskilstuna och Strängnäs. Fri tolkning av siffrorna från matchen mot BK Biet/Finess visar att det var en jämn och tuff match. Första serien har differenser på 10 poäng upp till 65 poäng. Det skiljer bara 39 totalt, tyvärr för vår del har motståndarna lyckan på sin sida och tar ledningen med 3-2. Andra serien är den första lik, här finns det ett bord med större förlustmarginal -92 poäng. Detta medför ytterligare en 3-2 till motståndarna. Men det skiljer bara 35 poäng i totalen. Tredje och matchavgörande serie. Vi tappar tre bord med 65,67 och 72 poäng, totalen med 174 poäng. Bara Yvonne och Irene är på positiva sidan med att vinna sitt bord med 35 poäng. Men våra damer visar ett härligt go, vinner tre bord i fjärde serien, tyvärr tappar dom ett med 63 poäng som ger motståndarna totalen med 8 pinnar. Yvonne och Irene är det par som får ihop riktigt bra slagningar, dom tar hem tre bord och har 70 poäng plus på sina serier. Ann och Anso har också plus på sina serier dock bara 9 pinnar men vinner också tre bord. Mot Strängnäs, nu ska vi vinna ! Första serien och våra damer visade direkt vad som väntade BK Strix. totalen med 180 poäng och vinst på alla borden. ett bord med 4 pinnar och turen var på vår sida. Nu kör vi ! Rött ljus eller vad hände ? Med både tur och skicklighet lyckades vi vinna två bord 7 resp. 8 pinnars marginal. Tappade totalen med 164 poäng, 2-3 i baken är hyfsat. Grönt ljus igen och full fart framåt. Två gånger 4-1 och en säker 15-5 seger. Säsongens högsta slagning på bortabanor ! Ulla hittade strikefickan och slog 780 poäng, klart matchbäst. Gratulerar det en väl genomförd bortamatch.

Så var det då herrarnas match mot Fredrikshof. Mycket snack om hur viktig matchen var för placeringar i tabellen. Hofet som skjuter väldigt högt i sina hemmamatcher och har flera mycket duktiga bowlare i laget. Men det har vi också. Att Blomman och Tony inleder svagt ställer stora krav på övriga, nu har vi ett bord som tar 95 pinnar plus. Stor orsak till att vi vinner totalen med 10 och leder med 3-2 efter första serien. Andra serien tappar vi två bord med 14 resp 19 pinnar, men Böna hittar rätt och tillsammans med Peter tar dom bordet med 86 pinnar, även Hasse och Roffe gör en bra serie 440 poäng, vinst på bordet med 27. Ytterligare en 3-2 och ledning med 6-4. Dags för Perry show, tredje serien och han inleder med 11 strikar. Mobilerna plockas fram, Perry hamnar lite snett och får ner åtta käglor. Men säsongens högsta enkelserie, personligt rekord, bara att gratulera. Utan den nästan perfekta serien hade vi fått en tung tredje serie, vi förlorar två bord med över 100 poäng. Totalen blir - 113 poäng. 2-3 totalt i serien och matchen lever. Har dom hittat in ? Avslutningen blir dramatisk, tidigt står det klart att vi vinner ett bord klart med 67 poäng, men förlorar ett annat med samma siffror. Flera av de våra avslutar med tomrutor och scoren visar i nionde rutan att slutresultatet skulle bli 10-10. Men Böna ville något annat och sätter sin behövliga dubbel, vi vinner totalen med 14 och 3-2 i serien. Slutresultat 11-9, F-n va vi é bra !

Oljemaskinen kom fram och B-laget äntrar banorna för match mot KKT B. Hasse B och Runo kämpade mot övermäktigt motstånd, alla kämpade på men det räckte inte denna gång. Matchbäst Hasse B 779 poäng.

Så var det några som lyckades få rätt slutsiffror, 21, 25, 31 och 79. Runo, Gunnar, Irene och Dennis heter vinnarna, gratulerar !