2016-02-14
Nu skulle KM avgöras !

Samling tidigt lördag morgon, det är tur att vi har NBC som hemmahall. Nära till alla kommunala färdmedel. Bra med parkering. Aktiviteten blev febril, tippa V5 måste alla göra. Hur räknade man ut  antal rader, hoppsan ! kostade det 2 kr per rad ? Det hade jag ingeeen aaaaning om ! Jaså stod det skrivet i programmet, fanns programmet på vår hemsida ?         Det hade jag ingen aning om ! Lugnet i serveringen lade sig då spelarna begav sig nedåt, förväntningar började stiga, i år är det min tur att vinna !

Stone Street, så heter oljeprofilen som vi ska spela på. Aldrig hört talas om, är inte så intresserad av profiler, håller min egen väldigt låg. Tipsen visade att det fanns några favoriter, de flesta lyckades hitta två eller tre av dessa före spelets början. Vi hade alla fått lite snack från stallbacken, men det är alltid bara snack, Snacka går ju, men att snacka så det går, det är svårare. Kanske om man är utbildad på telefonsex, finns den en sådan utbildning ? Nu kom vi lite ifrån ämnet.

På damsidan inleder Gerd mycket bra och har över 600 på de tre första serierna, hon är ensam dam på resultattavlan, vilken överraskning ! Hördes det inte en hel del glada rop från övre delen av hallen, strike och spärr framkallar sådana rop ibland, vi har roligt när vi bowlar. Gerd kan gå av banorna efter sina första fyra serier med lätta steg, har en ledning med 99 poäng. Nu ska dom övriga damerna få kämpa för att komma ikapp, men först lite god mat i restaurangen.

Herrarna inleder spelet med en hel del olika resultat, det är bara sex spelare av nitton som klarar 200-gränsen i första serien. Ove inleder helt respektlöst och börjar med 246 poäng, klar ledning. Hasse A verkar också veta hur spellinjen ska vara 230-244-203-210 ger totalt 887 efter de fyra inledande serierna, noterar att Blomman har 506 poäng på serie tre och fyra, han är Hasse hack i häl. Sju spelare klarar 800-gränsen på fyra första serierna. Hur kommer matuppehållet påverka spelet ? Ska man ta en öl till maten, eller kanske två ? Nej det verkar som om alla var inne på den sportsliga linjen, många sportdrycker och ramlösa.

Gerd överraskar igen, inleder del två med 219 poäng och drygar ut sin ledning, men hoppsan, det går fort i hockey, ännu snabbare i bowling. Gerdans andra serie blir faktiskt dagens lägsta serie på damsidan, 115 poäng. Nu får de övriga chansen. Men ingen tog den, Gerd håller spelet uppe på godkänd nivå och får 1472 poäng som innebär att hon vinner KM för första gången efter 20 försök. Vi gratulerar ! Inte nog med det, hon slog Göran med 15 poäng. Irene knep andraplatsen och Anso kom trea.

Hasse A fortsätter spela bra, men nu var det någon som vaknade till ordentligt. Lite mat och strikefickan blev lätt att hitta. Roffe gör som han brukar och rullar in dom enkelt och smärtfritt, 936 poäng på fyra serier. Då ska övriga spela riktigt bra för att kunna hota hans titel. Peter försökte och hade 890 poäng men var ändå långt efter Roffe då han hade en svag inledning. Summerar vi KM så vinner Roffe med 1761 poäng som är ett mycket bra resultat.  Hasse tog andraplatsen på likväl mycket godkända 1722 poäng. Trea blev Blomman efter en bra spurt, han fick ihop 1675 poäng. Hur var spelformen, spela fyra serier och ett uppehåll för att avsluta med ytterligare fyra serier, Återkoppling eller med annat ord feedback, styrelsen vill veta. Alla siffror finner du här.