2016-01-31
Samling och uppladdning inför säsongens viktigaste match, Herr A skulle visa NBC vilket lag som är bäst i hallen. Vi är i alla fall väldigt bra i hallen, stänger dörren när vi går ut, torkar av skorna på mattan när vi kommer in. Men bra i bowlinghallen, nej inte denna lördag. NBC öppnade med nära 1700 och det orkar vi inte mäkta med, 1-4 i baken, men det är tre serier kvar. Vi ökar några pinnar och får med oss två bord, NBC avslutar med strikeföljder som ger dem 3-2 i serien, men det är två serier kvar. Tredje serien och båda lagen tappar ordentligt i spelkvalitet. Återigen avslutar vissa i NBC  på ett bättre sätt än de våra och återigen 2-3 i baken. Men det är en serie kvar. Vi vinner totalen i fjärde men det är bara pga ett bord, som tillsammans med bordspoängen ger oss en 2-3 och 7-13 totalt. Vi gjorde ingen bra match, vi kan mycket bättre. Tre spelare över 800, Tony, Blomman o Perry. Tony tillsammans med Blomman tog också en fyrapoängare. Nu blir det ett litet uppehåll med Cup-spel och KM det ser vi fram emot.

Damerna fick äran att möta Stånga på eftermiddagen, utan att ta till storsläggan vinner dom med 16-4, efter fyra gånger 4-1. Två damer över 700 i DN/Exp, Irene och Lena.

Så blev det också en söndag, det betyder match för B-laget. Denna gång i Sundbyberg för att möta Åkeshov B. Inledningen var av sällan skådat slag, fick gnugga sig i ögonen ordentligt när man fick se den ena striken efter den andra. Nu var det inte bara strikar, men en slagning över 1500, det är inte ofta. Trivdes bäst gjorde Dennis som öppnade med 257. Vem drog ur proppen ? Eller vem väckte alla DN/Expressen bowlare ? Andra och tredje serien fick ett helt annat resultat, 0-5 och 0-5. Resultatnivån hamnade på 1300. Då var det kört efter tre serier. Ove verkade inte ge upp, han avslutar med 237 och 812 poäng totalt det blir han matchbäst på. Matchen slutar 4-15.

Tomrutor har vi inte räknat på några matcher, så nu var det dags igen. Fick man räkna, behövde fixa ett litet program för att hålla koll på alla tomrutor och hål. Sammanlagt har våra tre lag 249 tomrutor, av dessa är 94 stycken hål. Lagen har 50 st. enkelmiss av dessa är 23 st. kägla 10. Dessutom, och det är ganska dåligt, lagen har cirka 40 gånger kägla 1 kvar. Det är en av grundstommarna i bówlingen, träffa kägla 1.


Denna omgång har vi bara tre slutsiffror att bjuda på, 10-51 och 52.  Thomas, Clacke och Tony, vi gratulerar.