2015-10-24Så var det här med missar och tomrutor !

När damerna sätter sig för att åka till Uppsala med siktet på att släcka elden i Flamman inleder Herr A sin derbymatch mot NBC Gullmarsplan. Frågan kom upp om Tony käkat taggtråd, spelade som säkerheten själv och inleder med 254, tillsammans med Blomman blir det 465 och en säker vinst på bordet. Peter och Runo kämpar och med liten marginal tar dom också sitt bord. Men som brukligt är inte alla på tårna så här tidigt i matchen så vi släpper en 2-3 till NBC. Återigen taggar vi upp oss själva och ska över 1500 strecket, det lyckas vi med men ett bord tappar vi då hålen visar sig väldigt kostsamma, precis som hos tandläkaren. Dock 4-1 till DN/Expressen och ett litet grepp i matchen. Väldigt spännande i tredje, dock ej på bordet med Blomman o Tony där den sistnämnde slår 279 och dom vinner bordet övertygande. Hade det inte varit för den där dj-vla kägla 10 hade vi fått 4-1 i serien men med marginalerna emot fick vi "bara" 3-2.  SIsta serien såg mindre bra ut ända till Hasse radade upp strikar och Roffe avslutar med en trippel och vinner sitt bord. Kan ju nämnas att vi förlorar två av borden med 2 poäng, det kan väl sägas vara väldigt onödigt. Dock slutar matchen oavgjort och vi kan se fram emot bortamatchen med tillförsikt.

Dags för både damernas och B-lagets entrée, att det var annorlunda i Uppsala, eller ? Siffrorna säger det i alla fall, en spelare av 16 lyckas få en serie över 200, en hemmaspelare. Nu hjälper inte det Flamman, 3-2, 3-2,-3-2 och 2-3 ger oss vinst i matchen med 11-9. Det räcker med kommentarer.

B-laget möter ett hyfsat taggat Åkeshov, ser ut som en riktig kross men de våra rycker upp sig och vinner avslutande två serierna med 3-2 och slutresultatet 8-12 ska man inte vara skamsen över. Göran l topp i DN/Exp med 772, även Kjell och Thomas klarar 700-gränsen.


Återkommer efter räkning av missar och hål med mera siffror.

Statistiken för omgången !

277 st tomrutor, Dam A 110, B-lage 103 och Herr A 64 st.

Glädjande är att Dam A och Herr A hade endast 12 st missade kägla 10, sex var. Tyvärr hade B-laget 13 st missade kägla 10.

Hål det hade alla tre lagen, det är tur att vi inte är hos tandläkaren, det hade blivit dyrt. 100 hål !


Några siffror är redan klara, slutsiffror. 25-27-86 som ger utdelning till Gunnar, Ulla H och Kjell. Grattis !