DNEX Cupen

DN:s tryckeri flyttade från Marieberg till Akalla hösten 1992.

Tryckeriet i Marieberg stängdes i mars 1993.

Företaget som tidigare hade namnet Mariebergs Tidningsproduktion blev DNEX Tryckeriet AB.

Sommaren 1992 besökte en av våra medlemmar London för att spela London Airport International, en bowlingtävling i cupformat. Det var grunden till DNEX Cupen. Företaget sponsrade med pokaler och klubben sponsrade med en del av startavgiften. Därefter har DNEX Cupen spelats årligen, i början som en bra uppstart på bowlingsäsongen, numera som en festlighet på nyårsafton.

1993  Siv Lindqvist

Då startade vi en ny tävling inom klubben. Intresset var stort och alla platser blev snabbt fyllda. En överraskning för många att Sivan skulle ta den första inteckningen.

1994  Ulf Erström

Intresset var stort, många framförde åsikter om det höga handicapet vissa spelare hade.Detta året spelade Uffe en mycket bra bowling vid rätt tillfälle.

1995  Evert Björkander

Full start igen, Klotis lirade som i fornstora dar. Överraskande segrare men en mycket lycklig sådan.

1996  Gert Persson

Ibland spelar någon lite utöver sin förmåga, detta året lyckades "Kungen" med något som inte många trodde han skulle klara av.

1997  Mikael Collinge

Vi fick en ny medlem till klubben, en duktig bowlare som passade på att ta hem segern, att första priset var en resa till Irland gjorde vinsten ännu trevligare.

1998  Göran Lundqvist

Kom han inte in som ny medlem och dominerade ? Man måste spela bra bowling för att vinna, det är oemotsagt.

1999  Peter Svanberg

Den lyckligaste vinnaren i Cupens Historia, han som aldrig vunnit något tidigare. Stort grattis till Peppe.

2000  Gun Vetterlein

Då var det dags för en klubbens damer att få vinna. Få vinna , nej det krävs bra spel i flera timmar för att vinna. Det klarade Gun !

2001  Leif Sävkvist

Då var dags för en av klubbens bästa spelare att äntligen få vinna Cupen. Sävis visade var skåpet ska stå med spel i högre klass.

2003  Ann-Sofie Asplund

Anso, vår Anso. Klubbens stora stjärna, efterlängtad seger i Cupen. Spelade väldigt bra bowling dessutom.

2004  Rolf Broström

Roffe från Trångkan, har visat hög spelnivå många gånger. Nu fick han till det hela dagen och bucklan togs mot söder.

2005  Ann-Sofie Asplund

Nu var hon där igen, spelade som en gudinna med siktet på vinst. Vi försökte, men hon var omutlig detta året, Grattis !

2002  Göran Lundqvist

Dyker han inte upp igen, Göran hittar strikar som aldrig förr och vi övriga har inte en chans, andra inteckning är klar.

2006  Siv Jonsson

Klubbens spärrsäkra lilla glada Sivan, som tidigare skrivits måste man spela bra bowling hela dagen för att vinna, det gjorde Sivan denna dag.

2007  Leif Sävkvist

Hade han inte passat på att gifta sig ? Kärlek gör en stark. Sävis lirade boll som aldrig förr, det var tack o godnatt för övriga.

2008  Håkan Eriksson

Här kommer det en lirare som ville visa hur man får ner käglorna. Vilken uppvisning, Håkan stod i en klass för sig själv denna gången.

2009 Eva Tillman

Hennes namn fanns inte ens på anmälningslistan, men hon kom till hallen utifall det fattades någon. Sopar banorna med oss övriga efter bra bowling, en mycket oväntad segrare.

2010  Göran Granath

Hade han inte börjar lira med pensionärerna ? Spelet hade blivit mycket bättre och han spelade en mycket bra bowling denna dag.

2011  Göran Sundberg

Göran som inte riktigt visste hur framtiden skulle se ut, men Cupen skulle vinnas innan han kunde dra iväg till annan ort. Sagt och gjort, enkel match ?

2012  Leif Sävkvist

Sävis som målsättning ville ha en tredje inteckning, Anso och Göran L måste besegras. Högsta resultatnivån i Cupens historia gjorde Sävis till vinnare.

2013  Leif Sävkvist

Ny målsättning, hindra någon annan att få en tredje inteckning, gillar spelformen och är duktig på att avsluta. Fighting spirit gör honom svår att slå.

2014 Hans Andersson

Efter mycket bra spel kunde Hassse vinna DNEX Cupen för första gången. Efter drygt fyra timmars bowlande fick han ta emot bucklan. Lena blev besegrad av Hasse i finalen, men såg glad ut ändå. Birgitta och Gun kom på 3:e plats.

2015  Ann-Sofie Asplund

Med starka avslutningar mot sina motståndare tar Anso återigen hem Cupen. Hög resultatnivå i alla serier och efter flera matcher på förlorarsidan visar hon sig vara bäst när det gäller, besegrade Göran Lundqvist i finalen, Stort Grattis !

2016 Perry Nylander

Bra spel men torsk i semifinalen mot Runo, trodde det var färdigspelat. Men ytterligare matcher kvarstod. Slog Tony och återigen möttes Perry och Runo, nu i avgörande final. Där visade Perry att det var hans tur att ta sin första inteckning i Cupen, Grattis !

2017 Birgitta Heron

25: e upplagan av Cupen, Birgitta vinner alla sina matcher på vinnarsidan och kröner avslutningen med att besegra Tommy Lundmark i den avgörande finalen. En väldigt glad och överraskad vinnare av DNEX Cupen 2017. Stort Grattis !

2018 Mauri Salonen

Som han gjorde det ! Spelade en makalös bowling som ingen hade en chans att slå. Vinner samtliga matcher med bra marginal och tar hem bucklan för första gången.

?

2019 Christopher Kirk-Wallis

Vinnare hela vägen ! Spelar snygg bowling och har den rätta turen med sig. Besegrar                 Tony i finalen med klara siffror och tar hem bucklan detta året, starkt jobbat !     

2020 Vinnare eller förlorare, fri tolkning. Corona-pandemin sätter stopp

Då blev det en cup som kunde spelas klart. Många ville och försökte, men till slut var dom bara två, Roffe möter Håkan i final. Jämnt och spännande, men Roffe var den starkaste. Vi Gratulerar till segern !

2022 Cupen firade 30-Års jubileum. Nästan alla kom till start, vi lockade några utifrån med att jubileum är gratis, i alla fall denna gång. Spelet var båda bra och mindre bra, några riktigt höga serier blev det. Men två ganska vana finalister skulle göra upp ! Roffe var den som efter många serier klarade spelet bäst mot en tapper Runo. Grattis till andra raka, Roffe !

2023, Då var det dags igen. Många taggade inför spelet. Peter H, Micke G och Bosse C verkade väldigt taggade, dom tre inledde med väldigt höga siffror. Peter H höll i spelet och verkade trivas ordentligt. I finalen mötte han Conny och här gav han sin motståndare ordentligt med stryk. En värdig vinnare av den 31:a DN-EX Cupen.